Snijeg stvorio nove probleme vozačima: Ovo su najopasnije dionice

0
Radiosarajevo.ba
Snijeg stvorio nove probleme vozačima: Ovo su najopasnije dionice
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Snijeg i u Sarajevu / Ilustracija

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putevima u višim predjelima, pa se vozač0i pozivaju na oprezniju vožnju.

"Izdvajamo putne pravce: Sarajevo - Rogatica, Novi Travnik - Bugojno - Prozor, Posušje - Jablanica, Bihać - Bosanski Petrovac - Drvar, Glamoč - Mliništa i Livno - Kupres - Bugojno. Dodatne poteškoće u zapadnim krajevima uzrokuje jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Iz OSCE-a poručili: 'Osuđujemo odluke NSRS o izbornom zakonu'

Iz OSCE-a poručili: 'Osuđujemo odluke NSRS o izbornom zakonu'

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije