Objavljena prognoza do subote: Opet stižu kiša, minusi i - snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do subote: Opet stižu kiša, minusi i - snijeg
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros u Bosni preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vedro je u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Žuti meteoalarm, zbog očekivanih jačih udara vjetra, upaljen je u regijama Livna, Mostara, Trebinje i Foče.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -9; Bugojno, Grude i Jajce -4; Drvar -3; Banja Luka, Bihać i Sanski Most -2; Prijedor i Zenica -1; Doboj, Sarajevo i Tuzla 0; Livno 2; Gradačac 4; Trebinje 5; Neum 8; Mostar 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 4hPa je veći od normalnog i raste.

Nova bahatost na bh. cesti: Vozilo pod pratnjom zaustavilo starijeg vozača i verbalno ga napalo

Nova bahatost na bh. cesti: Vozilo pod pratnjom zaustavilo starijeg vozača i verbalno ga napalo

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, praćeno povremenim sunčanim intervalima i temperaturama koje će danju porasti, mada usljed umjerenog sjevernog strujanja ne tako izrazito, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra i večeri preporučljivo je biti oprezniji i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a boravak na otvorenom, po mogućnosti prilagoditi toplijem dijelu dana.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prije podneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog i jugoistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U petak od sredine dana se očekuje naoblačenje sa sjeverozapada koje će u Bosni usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. U noći na subotu u Bosni i sjeveru Hercegovine će i u nizinama padati susnježica ili snijeg. U Hercegovni u petak veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu do 15°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno. Padavine u Bosni i sjeveru Hercegovine. Prognozira se susnježica ili slab snijeg, a u nizinama će padati i kiša. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 8 do 12°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije