Ugažen snijeg na kolovozu, jak vjetar formira snježne nanose, učestali odroni

0
Radiosarajevo.ba
Ugažen snijeg na kolovozu, jak vjetar formira snježne nanose, učestali odroni
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne Bosne.

"Izdvajamo putne pravce Bihać - Ključ, Bosanski Petrovac - Drvar, Glamoč - Mliništa, Livno - Kupres i Livno - Bosansko Grahovo. Na ovim dionicama puše i jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a izuzetak su južni krajevi gdje se saobraća po suhom kolovozu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi Srebrenik - Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije