Vozači, oprez: Magla smanjuje vidljivost, učestali odroni

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Magla smanjuje vidljivost, učestali odroni
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo/Ilustracija

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a skreće se pažnja i na učestale odrone.

Magla smanjuje vidljivost, na pojedinim dionicama i do 50 metara.
"Izdvajamo puteve Sarajevo zapad - Tarčin, Izačić - Bihać - Ripač i Priluka - Glamoč - Mlinište, kao i šire područje Bugojna i Ključa, te pojedine dionice uz rijeku Savu. Na dionicama u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na poledicu, a na pojedinim dionicama u zapadnoj Bosni mjestimično ima i snijega na kolovozu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Cirkus na stadionu u Crnoj Gori: Došlo do tučnjave čelnika dva kluba?

Cirkus na stadionu u Crnoj Gori: Došlo do tučnjave čelnika dva kluba?

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30-4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Jablanica - Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije