Ugažen snijeg na kolovozu, jak vjetar formira snježne nanose, učestali odroni

0
Radiosarajevo.ba
Ugažen snijeg na kolovozu, jak vjetar formira snježne nanose, učestali odroni
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne Bosne.

"Izdvajamo putne pravce Bihać - Ključ, Bosanski Petrovac - Drvar, Glamoč - Mliništa, Livno - Kupres i Livno - Bosansko Grahovo. Na ovim dionicama puše i jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a izuzetak su južni krajevi gdje se saobraća po suhom kolovozu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi Srebrenik - Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije