Ponovo snijeg i minusi: Evo gdje je izmjerena najniža temperatura

0
Radiosarajevo.ba
Ponovo snijeg i minusi: Evo gdje je izmjerena najniža temperatura
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblčano vrijeme. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje lokalno pada slaba kiša, a u ostaku Bosne mjestimično slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -10; Sokolac -2; Bihać, Bugojno, Livno, Sarajevo 0; Sanski Most, Tuzla, Zenica 1; Gradačac 2; Doboj 3; Grude 4; Trebinje 5; Mostar 7; Neum 9; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. Na sjeveru Bosne i u Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica i snijeg. U Hercegovini padavine poslije podne i tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne se očekuju povremeno jaki udara vjetra. Dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu do 10 °C.

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom. Dnevna temperatura oko 1 °C.

BIOPROGNOZA Biometeorološka prognoza je loša. Izraženija promjena vremena, padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, promjene raspoloženja, nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza do srijede.

U nedjelju 27.02.2022., oblačno vrijeme. U Bosni sa kišom ili susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini kiša u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Vjetar umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 11 °C.

U ponedjeljak 28.02.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno i lokalno sa slabim padavinama. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano uz porast naoblake poslije podne i tokom noći. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 6, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 11 °C.

U utorak 01.03.2022., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a Hercegovini sunčano. Prije podne lokalno slab snijeg ili susnježica u centralnoj i istočnoj Bosni. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 3, a dnevna od 1 do 5, na jugu do 11 °C.

U srijedu 02.03.2022., pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne magla. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu do 3, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 11 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije