Povlači se posljednji Trumpov protukandidat: Nikki Haley odustaje od trke

1
Radiosarajevo.ba
Povlači se posljednji Trumpov protukandidat: Nikki Haley odustaje od trke
Foto: X.com / Nikki Haley

Bivša guvernerka Južne Karoline Nikki Haley će uskoro objaviti da napušta republikansku predsjedničku utrku, prema izvorima upoznatim s njenim planovima, otvarajući put bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu.

Haley, koja je bila Trumpova ambasadorica SAD-a u Ujedinjenim narodima, bila je posljednji od desetak glavnih kandidata koje je bivši predsjednik pobijedio na predizborima GOP-a.

Haley je obećala da će ostati u utrci barem do super utorka. Također je počela da zaoštrava svoje napade na Trumpa, dovodeći u pitanje njegovu mentalnu sposobnost i predstavljajući ga zajedno sa predsjednikom Joeom Bidenom, mogućim demokratskim kandidatom, kao jednog od dvojice "mrgovoljnih staraca".

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Ali u njenoj matičnoj državi Južnoj Karolini doživjela je novi poraz, četvrti u 2024. godini, uključujući i poraz na predizborima u Nevadi gdje se Trump nije takmičio.

Haley nije imala mnogo nade da će održati korak s bivšim predsjednikom u trci koja se prebacuje u novu brzinu. Ipak, u svojoj kampanji, Haley je postala prva republikanka koja je pobijedila na dva primarna takmičenja: Vermont i Distrikt Kolumbija.

Pobjede su spriječile Trumpa da kaže da je isključio Haley u svakoj državi, ali pobjede nisu bile dovoljne da joj dodijele značajan broj delegata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije