Potvrđeno iz Bijele kuće: Vučić i Hoti danas se sastaju s Trumpom

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno iz Bijele kuće: Vučić i Hoti danas se sastaju s Trumpom
Foto: Radiosarajevo.ba / Trump, Vučić i Hoti

Predsjednik SAD-a Donald Trump sastat će se sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdullahom Hotijem u petak u Ovalnom uredu.

Američki predsjednik tako će prisustvovati ceremoniji potpisivanja sporazuma između Srbije i Kosova, o kojem su mediji ranije pisali, i učestvovat će u trilateralnom sastanku, saopćeno je iz Bijele kuće.

Podsjetimo da će ovo biti drugi dan prisustva delegacija Srbije i Kosova u Washingtonu, javlja B92.

Vučić je sinoć izjavio poslije razgovora s predstavnicima Prištine i kabineta američkog predsjednika Donalda Trumpa da nije mogao da prihvati dokument u kojem je stajala odredba o uzajamnom priznanju Srbije i Kosova.

"Prvi dokument koji smo imali nosio je naslov Ekonomska normalizacija. Taj papir je bio užasno težak, imao je 16 tačaka. Imao je tu tačku o priznanju. Smatrali smo da to nije trebalo da stoji u dokumentu o ekonomskoj normalizaciji, da ne možemo da prihvatimo. Ljudi iz Trumpovog kabineta su to saslušali i mislim da u drugim dokumentima te odredbe više nema. I dalje se nadamo da je moguće da postignemo dogovor", poručio je predsjednik Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije