Vakcinacija za sve koji se odluče posjetiti ovu popularnu destinaciju

Radiosarajevo.ba
Vakcinacija za sve koji se odluče posjetiti ovu popularnu destinaciju

Bila je to jedna od prvih zemalja koja se u potpunosti otvorila za putnike, a sada Maldivi nastoje biti ispred igre kada je u pitanju turizam cjepivima.

Naime, zvaničnici ove destinacije su najavili plan da turistima ponude cijepljenje po dolasku u želji da privuku još posjetilaca, piše CNN.

Doktor Abdulla Mausoom, ministar turizma u zemlji, potvrdio je da Maldivi razvijaju šemu "3V turizma", koja bi turistima omogućila da "posjete, cijepe i odmore".

Prema Mausoomu, zemlja planira posjetiteljima ponuditi dvije doze vakcine, što znači da će oni koji se za nju prijave trebati ostati na Maldivima nekoliko sedmica.

Nada se da će program pomoći jačanju turizma na otočnom arhipelagu u Indijskom okeanu, koji je imao prosječno 1,7 miliona posjetitelja godinu dana prije pandemije.

"Glavna ideja otvorenosti turizma je pružanje sigurnog turizma uz minimalne neugodnosti", rekao je Mausoom.

U nastavku je potvrdio da je oko 53% stanovništva primilo prvu dozu vakcine, uključujući 90% radnika u prvom redu u turizmu.

Podaci Državnog univerziteta Michigan pokazuju da turizam doprinosi 28% BDP-a Maldiva, što je jedan od najviših udjela na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije