Planirate na more u Hrvatsku: Evo kako bi trebala izgledati turistička sezona

3
Radiosarajevo.ba
Planirate na more u Hrvatsku: Evo kako bi trebala izgledati turistička sezona
FOTO: Pixabay / Hrvatska

Turistička sezona u Hrvatskoj najviše će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i zato je, kako bi se turisti u Hrvatskoj osjećali sigurno, važno imati niske brojke.

U Ministarstvu turizma i sporta Hrvatske su, kako piše Index, napomeni da ova zemlja nije zatvorena za turiste.

Možete doći ukoliko imate negativan PCR-test ne stariji od 48 sati, antigenski test koji je na listi odobrenih u Europskoj uniji ili pak potvrdu da su unatrag tri mjeseca preboljeli COVID ili da je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva. 

Zašto spminjemo ova pravila? Jer će ona vrijediti i na ljeto.

Kako bi se turisti osjećali što sigurnije, Ministarstvo traži prioritetno cijepljenje turističkih djelatnika koje bi počelo u maju.

"Tražimo da svi zainteresirani turistički djelatnici budu na prioritetnoj listi cijepljenja. Mi smo proveli ankete, poslali smo upitnik svim strukovnim udruženjima da vidimo interes s njihove strane i ispostavilo se da se 70 posto turističkih djelatnika želi cijepiti", naveli su.

Što se tiče sigurnosti boravka u Hrvatskoj, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić nedavno su predstavili projekt Safe stay in Croatia, web platformu putem koje svi zainteresirani mogu naći informacije o tome što Safe stay in Croatia predstavlja, preuzeti sigurnosne oznake i ostaviti svoje dojmove.

Do sada je 6500 objekata privatnog smještaja već zatražilo oznaku Safe stay.

Bit će uspostavljen i broj 113 za turiste ove zemlje koji će moći pitati sve što ih zanima. 

"U slučaju da ne uspijemo cijelo vrijeme biti zelena zona, trebamo razvijati i plan B. Tu je najvažnija stvar omogućiti široku primjenu brzih i znatno jeftinijih brzih testova, kako za domaće stanovništvo tako i za naše turiste od kojih će jedan dio vjerojatno trebati testiranje, kako za ulazak u zemlju tako i za povratak u svoju matičnu zemlju. Moramo hrabrije pokrenuti organizaciju i što prije osigurati dovoljnu količinu brzih i cjenovno prihvatljivih testova. Uz testove, važno je i što prije krenuti s cijepljenjem turističkih djelatnika jer je to jedna od najjačih promotivnih poruka koju u ovom trenutku možemo poslati", kazao je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije