Odobrena još jedna lokacija za proizvodnju Jannsen vakcine

2
Radiosarajevo.ba
Odobrena još jedna lokacija za proizvodnju Jannsen vakcine
EPA / COVID-19

EMA-in odbor za lijekove (CHMP) odobrio je i dodatnu lokaciju za proizvodnju nove vakcine protiv infekcije COVID-19 - Janssen (Johnson&Johnson), koju je razvila kompanija Janssen-Cilag International NV.

Na lokaciji koja se nalazi u West Pointu u Pensylvaniji u Sjedinjenim Državama i kojom upravlja Merck Sharp & Dohme Corp, proizvodiće se ove vakcine.

Očekuje se da će ova lokacija podržati kontinuiranu isporuku vakcine Janssen protiv COVID-19 u Evropskoj uniji.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Za ovu preporuku nije potrebna odluka Evropske komisije, pa lokacija može odmah postati operativna, stoji u saopštenju na siteu EMA.

EMA je u stalnom dijalogu sa svim nosiocima odobrenja za stavljanje u promet vakcina protiv koronavirusa u nastojanju da prošire svoje proizvodne kapacitete za snabijdevanje vakcinama.

Agencija pruža smjernice i savjete o dokazima koji su potrebni za podršku i ubrzanje prijava za dodavanje novih lokacija ili povećanje kapaciteta postojećih mjesta za proizvodnju visokokvalitetnih vakcina protiv infekcije COVID-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije