Ova zemlja uvodi obavezno vakcinisanje u vozovima, brodovima i avionima

4
Radiosarajevo.ba
Ova zemlja uvodi obavezno vakcinisanje u vozovima, brodovima i avionima
Foto: Pixabay.com / Ilustracija/Kanada

Kanada će službenike državnih službi koji se nisu vakcinisali staviti na neplaćeni dopust te će zahtijevati da budu imunizirani svi putnici u avio, željezničkom ili brodskom prometu, kazao je u srijedu premijer Justin Trudeau.

Državni zaposlenici morat će do 29. oktobra prijaviti svoj status vakcinisanja putem internet portala. Radnici i putnici stariji od 12 godina koji se koriste državnim avio, željezničkim ili brodskim prijevozom moraju pokazati da su vakcinisani do 30. oktobra, piše Index.hr.

"Ove mjere za putovanja, uz obvezno vakcinisanje državnih zaposlenika, neke su od najstrožih na svijetu. Ako ste učinili pravu stvar i vakcinisali ste se, zaslužujete slobodu da budete sigurni od COVID-a“, kazao je Trudeau.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Prema kanadskom Odboru za finansije koji upravlja javnim službama, u toj zemlji ima oko 300.000 federalnih službenika, plus 955.000 federalno regulisanih zaposlenika, što predstavlja oko 8% kanadske radne snage s punim radnim vremenom, piše Reuters.

U Kanadi je potpuno imunizirano više od 70% ukupnog stanovništva (oko 38 miliona stanovnika), iako to uključuje i djecu mlađu od 12 godina koja se trenutno ne mogu vakcinisati. Drugim riječima, u toj je zemlji vakcinisano više od 80% odrasle populacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije