Odbačena optužba protiv glavnog osumnjičenog za silovanje male Maddie

0
Radiosarajevo.ba
Odbačena optužba protiv glavnog osumnjičenog za silovanje male Maddie
Foto: EPA / Christian Brueckner I Madekeine McCann

Sud u njemačkom gradu Braunschweigu odbacio je optužbe za silovanje protiv Christiana Bruecknera, službenog sumnjivca u vezi nestanka Madeleine McCann, rekao je danas njegov advokat.

Odluka znači da vlasti u Braunschweigu nisu mjerodavne u Maddienu slučaju. Riječ je o britanskoj djevojčici koja je nestala u Portugalu 2007. u dobi od tri godine, objasnio je advokat Friedrich Fuelscher u e-mailu Reutersu.

Njemački tužitelji objavili su prošle godine da su optužili Bruecknera za silovanje i spolno zlostavljanje djece u Portugalu od 28. decembra 2000. do 11. juna 2017. godine.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Potvrdivši izvještaj Bilda, Fuelscher je rekao da je sud u Braunschweigu odlučio da nije mjerodavan u tom slučaju i poništio je nalog za hapšenje Bruecknera. Optužbe nisu direktno povezane sa slučajem McCann.

Brueckner, osuđeni zlostavljač djece i krijumčar droge, nalazi se u zatvoru u Njemačkoj jer je silovao 72-godišnju ženu u istom dijelu portugalske regije Algarve u kojoj je Madeleine nestala. Službeno je identificiran kao sumnjivac u slučaju McCann prošle godine.

Fuelscher nije rekao hoće li Brueckner biti pušten na slobodu niti hoće li se sudska odluka na to odraziti. Njemačka policija objavila je u junu 2020. da se pretpostavlja da je Madeleine mrtva i da je Brueckner vjerojatno za to odgovoran. On to negira i nije optužen s tim u vezi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije