Policija prekopava vrt u Hannoveru - akcija povezana s nestankom malene Maddie?

Radiosarajevo.ba
Policija prekopava vrt u Hannoveru - akcija povezana s nestankom malene Maddie?
FOTO: Metro.co.uk / Brueckner i malena Maddie

Njemačka policija pretražuje vrt u blizini Hannovera, izvijestili su iz ureda tužitelja Braunschweiga, prenosi Sky News.

"Pretres je povezan s istragom o slučaju nestanka Madeleine McCann", rekla je glasnogovornica Julia Meyer za AFP.

Podsjetimo, Maddie je nestala 3. maja 2007. kada je imala tek tri godine iz apartmana u portugalskom ljetovalištu Praia de Luz.

"Ovo je dramatičan tijek događanja. Policija u Njemačkoj jutros je počela kopati na jednoj livadi u blizini Hannovera, gdje je Christian B. živio neko vrijeme", izvijestio je dopisnik Sky Newsa i dodao kako je od jutra iščupano nekoliko stabala, a na terenu su policija i forenzičari. Koriste i manji bager za iskopavanje.

Njemačka je policija nedavno ponovno otvorila istragu o Maddie nakon što su identificirali novog sumnjivca - Christiana Brucknera (43) koji je trenutno u zatvoru i služi kaznu zbog dilanja droge, a čeka presudu za silovanje umirovljenice (72).

On je 2007. s maloljetnom djevojkom živio u blizini apartmana odakle je djevojčica oteta.

Ipak, kako tvrdi Sky News, pišu 24sata, nije jasno traži li policija tijelo male Maddie ili pak dokaze koji bi povezali Brucknera s njezinim nestankom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije