Tužna vijest / Njemački istražitelji potvrdili: Nestala Maddie McCann je mrtva

17. 06. 2020. u 17:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Istražitelji iz Njemačke su danas objavili saopćenje u kojem se navodi da je Maddie McCann, nestala djevojčica iz 2007. godine tokom ljetovanja s roditeljima u Portugalu, mrtva.

Prema riječima glasnogovornika policije iz Braunschweiga, "postoje dokazi i konkretne činjenice, ne samo pretpostavke, da ju je ubio 43-godišnji Nijemac Christian Brueckner".

Prema informacijama, osuđeni diler i silovatelj Brueckner boravio je u Praia da Luzu u Portugalu, mjestu iz kojeg je 2007. godine nestala tada trogodišnja Madeleine McCann.

Seoska kuća koju je tada unajmio novi glavni sumnjivac u slučaju nestanka male Maddie, samo je sat i pol vremena udaljena od mjesta otmice.

Policija je u njegovom mobilnom domu pronašla i šest memorijskih štapića s više od 8.000 datoteka, većinom sa slikama i videozapisima zlostavljanja djece. Bili su u vreći u rupi u zemlji, ispod tijela njegovog mrtvog psa.

Njemački tužitelji pisali su roditeljima Madeleine McCann kako bi im rekli da je mrtva. Odbili su otkriti kako to znaju, inzistirajući da bilo kakve daljnje informacije mogle ugroziti istragu osumnjičenog Christiana Bruecknera. Hans Christian Wolters, koji vodi slučaj, jučer je rekao da ključne dokaze ne može podijeliti ni sa službenicima Scotland Yarda ni s policijom u Portugalu, javlja Daily Mail.

S druge strane, roditelji malene Maddie su kazali da nisu dobili nikakvo pismo, da bi danas njemački mediji poslali saopćenje u kojem tvrde da je djevojčica - mrtva.

Uskoro više detalja... 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA