Ključna fotografija NASA-e: Maddie je ubijena odmah nakon otmice?

Radiosarajevo.ba
Ključna fotografija NASA-e: Maddie je ubijena odmah nakon otmice?
Foto: Twitter / Madeleine McCann

Christian Bruckner, osumnjičeni za nestanak Madeleine McCann je rekao svojoj bivšoj djevojci večer prije nestanka djevojčice da "sutra mora obaviti nešto strašno" u Praja da Luzu, piše 24sata.hr.

"To je strašan posao, ali moram to da uradim. On će mi promijeniti život. Nećeš me vidjeti neko vrijeme", navodno je rekao Bruckner.

To je policiji izjavila jedna od dvije Britanke koje su mu bile djevojke dok je živio u Portugalu.

Obje su rekle policiji da su živjele u strahu od Christiana jer ih je tukao pa su tražile da im se imena ne pominju. Jedna od njih je spomenuti razgovor s njim vodila 2. maja 2007. godine samo dan prije nego što je djevojčica nestala u Portugalu.

Sa Maddie je nestao i Christian koji se pojavio tek tri godine kasnije u Lagosu u Portugalu gdje je počeo raditi u jednom baru.

Ključna fotografija NASA-e?

Pojavila se informacija da bi fotografija NASA-e mogla riješiti slučaj nestale Maddie. Španski bloger i stručnjak za kriminalistiku Janos Gonzalez analizirao je fotografiju koja je snimljena u maju 2007. godine kratko nakon što je tada četverogodišnja djevojčica nestala.

Na snimku se vidi krov kombija koji su istražioci povezali s osumnjičenim njemačkim državljaninom.

Kombi se prema snimku nalazi u blizini imanja na kojem je Nijemac stanovao ranije, a onda je nestao 2006. godine. Sumnjivo je da se kombi onda opet pojavio na istom imanju godinu kasnije pa Gonzalez smatra da bi policija morala detaljno da pretraži to imanje. Ranije su već pretražili dio imanja, ali su bili više fokusirani na dio koji bliže putu.

Njemački tužitelj Hans Christian Wolters je rekao za britanske medije kako je Maddie McCann najvjerojatnije oteta i da je ubrzo nakon toga ubijena. Tužitelj je ranije rekao kako vjeruju da je djevojčica mrtva.

"Nemamo tijelo i nemamo dovoljno dokaza da osumnjičenika šaljemo na suđenje, ali imamo neke dokaze da je osumnjičenik počinio djelo", rekao je on.

Također je naglasio kako su uvjereni da je osumnjičeni počinio i druge seksualne zločine u Portugalu, ali i u Njemačkoj. Moguće je da Christiana uskoro i puste na uvjetnu slobodu jer je već odslužio dvije trećine kazne. On je u zatvoru zbog napada i silovanja starije žene u Portugalu. No budući da su sada poznate i neke nove informacije o njemu te je osumnjičeni i za neka nova kaznena djela, moguće je i da će ostati u zatvoru.

Inače, dobio je 21 mjesec zatvora zbog krijumčarenja droge te sedam godina zatvora za napad na ženu (72). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije