Nestanak malene Maddie: Ovo je djevojka s Balkana koju traži Interpol

Radiosarajevo.ba
Nestanak malene Maddie: Ovo je djevojka s Balkana koju traži Interpol
Foto: Interpol / Nakscije Miftari

"Djevojka koju traži cijeli svijet nije s Kosova nego Albanka iz Makedonije. Poznavao sam tu obitelj jer je brat djevojke koju traže radio s mojim prijateljem, a nju sam viđao kad je prolazila ispred mojeg restorana."

Priča to Hrvat iz njemačkog Braunschweiga, čiji je restoran udaljen desetak metara od kioska u kojem je godinama radio Christian Brückner (43), glavni osumnjičeni u slučaju Madeleine McCann iz 2007.

Prvi put mediji su objavili fotografiju Nakscije Miftari, koja je kao tinejdžerica bila Brücknerova djevojka.

Njemačke vlasti izdale su Interpolovu crvenu tjeralicu o njenom hapšenju. Nakon što su se rastali, Miftari ga je prijavila policiji zbog nasilja. Prema riječima svjedoka, ona je tad imala oko 17 godina. Policija vjeruje da bi Naksicije Miftari, djevojka koju je brutalno tukao, mogla iznijeti ključne dokaze o nestanku djevojčice Madeleine.

"Tek kad sam ugledao fotografiju u medijima, sjetio sam se kako je ona gotovo svakodnevno sjedila u prostoriji iza kioska u kojem je radio Christian. Već tad su susjedi svašta pričali, znate kako to ide. Bilo im je neobično i sumnjivo da se maloljetnica tako intenzivno druži s muškarcem starijim od sebe", dodaje sagovornik 24sata.hr.

Kaže da mu nije mu poznato jesu li roditelji znali gdje im je kći sve to vrijeme bila i što radi: "To je velika obitelj s desetero djece. Oca sam poznavao, no on je umro prije desetak godina. Otkad je Christian završio iza rešetaka, više ih nisam viđao i niko ne zna kamo su se odselili."

Istovremeno, portugalski mediji javljaju da je otkriveno da je zaposlenik hotela u Portugalu odao osumnjičenom Brueckneru da su vrata hotelskog apartmana malene Maddie otključana i da će mu biti lako oteti djevojčicu.

Njemačka i portugalska policija, koje zajedno rade na ovom slučaju, kažu da su identificirali pokvarenog zaposlenika. Vjeruju da je on odao pedofilu sve detalje o apartmanu u Ocean Club kompleksu u Praia da Luzu. Ovo otkriće moglo bi biti od presudne važnosti da se sazna što se to točno dogodilo te kobne večeri 3. marta 2007, kao i da se osudi osumnjičenog Bruecknera.

Podsjetimo, Christian Brueckner (43) osumnjičen je za otmicu i ubojstvo Maddie McCann. On je za policiju 2016. godine bio "samo" kažnjavani zlostavljač djece. Te su godine pretražili zapušteno imanje u okrugu Börde u saveznoj pokrajini Sachsen-Anhalt na kojem je on živio. Riječ je o bivšoj tvornici u kojoj su se nekada proizvodili papir i kutije. Kasnije je imanje zaraslo u travu, na njemu se gomilalo smeće, a Christian je živio u starim barakama.

Policija je na tom imanju prije četiri godine iskopala nekoliko rupa. Među životinjskim kostima našli su i materijal s dječjom pornografijom, piše Bild. Riječ je o snimkama zlostavljanja male djece i dojenčadi. Također su pronašli odjeću za djevojčice. Istraga je pokazala kako Christian nije imao obitelj ili rođake kojima je ta odjeća mogla pripadati.

Od srijede 3. juna Christian je osumnjičen da je oteo i ubio Maddie McCann. Christian se trenutno nalazi u zatvoru gdje služi kaznu jer je napao i silovao Amerikanku (72) u Portugalu. Christian je između 1995. i 2007. redovito boravio u Portugalu.

Bivša susjeda iz Portugala je opisala Christiana Bruecknera kao agresivnog muškarca.

"Uvijek je bio ljut, jurio je ulicom gore, dolje, a onda je samo jednog dana 2006. godine nestao. Kasnije su me tražili da pomognem očistiti prostorije u kojima je boravio. Bilo je odvratno. Posvuda su ležale oštećene stvari. U smeću su bile perike i čudna odjeća, slična kostimima", rekla je žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije