Objavljen snimak tajnog skrovišta osumnjičenog za nestanak malene Maddie

Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak tajnog skrovišta osumnjičenog za nestanak malene Maddie
PrtScr / Jezivo...

Objavljen je snimak tajnog skrovišta koji je koristio Christian Brueckner (43), prvi osumnjičeni za nestanak malene Madeleine McCann.

Na ovoj lokaciji, na kojoj je nekad bila fabrika paleta, njemačka je policija pronašla USB-ove i hard driveove na kojima se nalazilo skoro osam hiljada prizora zlostavljanja djece - sve je bilo zakopano ispod mrtvog psa.

Osumnjičeni je i živio jedno vrijeme na ovoj lokaciji, a onda i provodio tu neko vrijeme, sve do trenutka kada 5-ogodišnja Inga Gehricke nije nestala, 2015. godine. 

Policija je na ovoj lokaciji pronašla kupaće kostime i garderobu za male djevojčice, i to u kamp-prikolici. Britanski Metro javlja da je ovo možda isto vozilo koje je Brueckner koristio 2007, kada je nestala Maddie i ono za koje je prijateljima govorio da je savršeno za skrivanje "droge i djece". 

Video lokacije, u blizini grada Neuwegerslebena, prikazan je u australskoj emisiji 60 minuta, čijoj su ekipi njemački tužitelji rekli da je Maddie sigurno mrtva. 

Glavni tužitelj Hans Christian Wolters je dodao: "Imamo snažne dokaze da je Madeleine McCann mrtva i da ju je naš osumnjičeni ubio. Nema tijela, niti dijelova tijela, ali imamo dovoljno dokaza da kažemo da je osumnjičeni ubio Madeleine McCann."

Wolters nije htio reći da li pronađeni USB-ovi kriju i fotografije Madeleine, kao ni odgovoriti na pitanje da li su na snimljenoj lokaciji pronađeni neki dokazi za ovaj slučaj. 

Tužitelj je rekao da je mobitel, koji se dovodi u vezu s Bruecknerom, korišten u blizini apartmana u portugalskom Praia da Luzu, gdje je obitelj McCann bila na odmoru i odakle je 3. maja 2007. oteta Maddie. 

Brueckner je trenutno u zatvoru u Njemačkoj, zbog dilanja droge, a možda će ostati još sedam godina u zatvoru ukoliko izgubi žalbu na presudu za silovanje 72-godišnjakinje 2005. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije