Otkriće njemačkog tužitelja: ‘Imamo nove dokaze u slučaju nestanka Maddie‘

0
Radiosarajevo.ba
Otkriće njemačkog tužitelja: ‘Imamo nove dokaze u slučaju nestanka Maddie‘
Foto: epa-efe / Carabineri / Madeleine McCann i Christian Brueckner

Njemački tužitelj koji vodi istragu o nestanku britanske djevojčice Madeleine McCann otkrio je da su pronađeni 'novi dokazi' koji Nijemca Christiana Bruecknera povezuju s njezinom otmicom, prenosi Daily Mail.

U razgovoru za portugalsku televiziju, na 15. godišnjicu njezina nestanka iz portugalskog ljetovališta Praia da Luz, tužitelj Hans Christian Wolters rekao je da je siguran da je djevojčica ubijena i da je počinitelj upravo Brueckner (45).

"Istraga je još uvijek u toku, pronašli smo neke nove činjenice, neke nove dokaze, nisu forenzički dokazi, ali su dokazi", rekao je u intervjuu u emisiji Sabado (subota).

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Njemački tužitelj potom je ponovio tvrdnje iz 2020. godine da je Brueckner, osuđeni silovatelj, odgovoran za njezino ubistvo.

"Sigurni smo da je ubio Madeleine McCann. Ne mogu vam dati više detalja u ovom trenutku", rekao je.

Britanski tabloid The Sun piše da bi novi dokazi mogla biti vlakna iz ružičaste pidžame Eeyore Madeleine nakon što je bila sklonjena u stražnji dio kombija, iako Wolters inzistira da dokazi 'nisu forenzički'.

Na pitanje voditeljice Sandre Felgueiras je li tačno da su istražitelji pronašli nešto od Madeleine McCann u njegovu kombiju, Wolters je odgovorio:

"Neću govoriti o detaljima istrage", rekao je, no na inzistiranje voditeljice 'ali ne možete poreći' ipak je odgovorio:

"Neću poricati. Osumnjičenik još nije informiran o tome".

Prema njemačkim zakonima, detalji policijske istrage ne mogu biti otkriveni u javnosti sve dok osumnjičenik i njegovi advokati nisu upoznati s detaljima.

Podsjetimo, prije dvije sedmice portugalsko tužiteljstvo potvrdilo je da je Christian B. i službeno osumnjičen za nestanak britanske djevojčice koja je u vrijeme nestanka iz apartmana u portugalskom ljetovalištu u maju 2007. godine imala tri godine.

Christian B. trenutno je u zatvoru u Njemačkoj nakon što je osuđen za silovanje 72-godišnje žene 2005. godine - i to u istom gradu u kojemu je nestala malena Madeleine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije