Veliki pomak u slučaju nestale Madeleine McCann: Roditelji izdali saopćenje

0
Radiosarajevo.ba
Veliki pomak u slučaju nestale Madeleine McCann: Roditelji izdali saopćenje
Foto: Agencije / Medeleine McCann

Osuđeni silovatelj Christian Brueckner postao je za portugalsko pravosuđe i službeno osumnjičena osoba u slučaju nestanka Madeleine McCann.

Četrdesetčetverogodišnjaka su još 2020. godine njemački tužitelji imenovali osumnjičenim za otmicu djevojčice. Međutim, nikakve optužnice od tada nisu podignute. Sad ga je portugalsko pravosuđe označilo kao glavnog osumnjičenog. Optužnica još nije podignuta, ali ovo je korak prema tome.

Roditelji nestale Madeleine, Kate i Gerry McCann, obratili su se javnosti saopćenjem.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

"Pozdravljamo novosti o tome da su portugalske vlasti označile Nijemca kao glavnog osumnjičenika u slučaju nestanka naše voljene kćeri Madeleine. Ovo odražava napredak u istrazi koju provode portugalske, njemačke i britanske vlasti. Policija nas informira o razvoju događaja", napisali su.

"Valja dodati da, kao glavni osumnjičenik, on još nije optužen ni za jedan zločin vezan uz nestanak Madeleine", dodali su.

"Iako je šansa mala, mi se nismo prestali nadati da je Madeleine još živa i da ćemo biti s njom", dodali su.

Podsjetimo, tada trogodišnja Madeleine McCann nestala je iz apartmana u odmaralištu Praia da Luz u Portugalu 3. maja 2007. godine. Istraga o njezinom nestanku jedna je od najopsežnijih i najskupljih u novijoj historiji. Usprkos ogromnim sredstvima i velikom broju detektiva koji su godinama radili na slučaju, djevojčica još nije pronađena niti je jasno što se tačno tog dana dogodilo u odmaralištu, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije