Nakon 14 godina: Nestanak Madeleine McCann mogao bi se uskoro riješiti

0
Radiosarajevo.ba
Nakon 14 godina: Nestanak Madeleine McCann mogao bi se uskoro riješiti
Foto: EPA-EFE / Madeleine McCann

Hans Christian Wolters, voditelj istrage slučaja nestanka Madeleine McCann za The Mirror je rekao da su zadovoljni napretkom istrage posljednjih godinu dana i smatra da bi se slučaj mogao riješiti kroz par mjeseci.

Dodao je da su primili zanimljive informacije koje bi mogle pomoći u napretku istrage.

"Zadovoljni smo odgovorom na naš poziv za svjedoke. Nažalost, nisu odgovorena sva naša pitanja", kaže Wolters.

Prošle godine je Christian Bruckner (44) imenovan glavnim sumnjivcem za nestanak djevojčice u portugalskom Praia da Luzu 2007. godine. Wolters je rekao da će Bruckner biti ispitan na samom kraju istrage.

Policija je za Brucknera saznala još 2017. godine, ali je tek prošle godine iznijela sumnje u javnost. Od tada su intervjuirani mnogi svjedoci, uključujući i Brucknerovu bivšu djevojku koja je rekla da ju je brutalno napao.

Wolters kaže da su htjeli pronaći dovoljno informacija da mogu izaći u javnost s tim te da su od onda pronašli mnogo dijelova slagalice, ali ne može otkriti detalje.

Njemačka policija dobiva pomoć i od vidovnjaka Michaela Schneidera (50) koji tvrdi da je Maddie mrtva i da se njeno tijelo nalazi 10-ak kilometara od odmarališta iz kojeg je nestala 2007. godine. Schneider kaže da je sretan što njemačka policija ozbiljno shvaća njegovu pomoć:

"Ne dajem takve informacije olako i bez konstantnog samoispitivanja jer sam svjestan odgovornosti koju imam", kaže Schneider.

"Često imaš reputaciju čudaka ili nekoga ko samo želi izmusti novac iz nekoga. To boli, ja nikad ne uzimam novac.

Schneider je prošli mjesec pomogao pronaći nestalu ženu koja je pronađena nakon 36 sati, na koordinatama koje je dao policiji, a u siječnju je pomogao pronaći par koji je nestao iz svog doma u Italiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije