Nijemac se sumnjiči za otmicu Medeleine: Dan nakon nestanka uradio nešto čudno

Radiosarajevo.ba
Nijemac se sumnjiči za otmicu Medeleine: Dan nakon nestanka uradio nešto čudno
Mirror / Medeleine McCann

Njemački državljanin (43), koji je i ranije osuđivan zbog pedofilije, postao je prvo osumnjičeni za nestanak djevojčice Medeleine McCann koja je nestala u Portugalu 3. maja 2007. godine, piše BBC. 

Iz njemačkog tužilaštva pretpostavljaju da je Medeleine mrtva.

Osumnjičeni Christian. B. visok je oko 180 centimetara, bijele je puti i ima plavu kosu. U vrijeme kada je devojčica nestala bio je mršav, objavila je policija. 

Ovaj Nijemac trenutno služi zatvorsku kaznu zbog silovanja, a ranije je osuđivan zbog pedofilije. 

Apartman u Portugalu

Sumnja se da je Nijemac provalio u apartman u Portugalu, gdje je Medeleine bila na odmoru sa svojim roditeljima i bratom i sestrom, i da ju je potom oteo. 

"Postoji sumnja da, osim osumnjičenog, postoji više osoba koji imaju konkretna saznanja o ovom zločinu i koji bi možda mogli da otkriju gdje se tijelo djevojčice nalazi", saoopćeno je iz njemačke policije.

Poznato je i da je osumnjičeni bio u Portugalu u trenutku kada je Medeleine nestala, neposredno prije svog 4. rođendana. On je povezan i sa vozilom proizvedenim 1980. godine, koji je registrovan u Portugalu i koji je uslikan u Algarveu 2007. godine. U pitanju je bijeli kamper sa žutim bočnim stranama.

Kamper koji je koristio - undefined

Foto: Agencije: Kamper koji je koristio

Scotland Yard je došao do informacija da je osumnjičeni viđen kako napušta to vozilo u mjestu gdje je Medeleine nestala, samo nekoliko dana prije otmice i vjeruje se da je živio u kamperu nekoliko dana uoči i nakon nestanka djevojčice. 

On je povezan i sa automobilom marke Jaguar, proizvedenim 1993. godine. Auotomobil sa njemačkim registraskim oznakama, viđen je u području Medeleinog nestanka 2006. i 2007. godine. 

Jaguar  - undefined

Foto: Agencije: Jaguar

Samo dan nakon što je djevojčica nestala, osumnjičeni je preregistrovao automobil u Njemačkoj na drugu fizičko lice, iako je, kako se vjeruje, u tom trenutku vozilo i dalje bilo u Portugalu.

Oba vozila zaplijenila je njemačka policija, koja je saopćila da postoje informacije da je možda jedno od vozila korišteno za izvršenje zločina.

Njemačka policija je ime osumnjičenog saopćila policiji Metropoliten 2017. godine, na desetogodišnjicu nestanka djevojčice. 

"Znamo dosta o osumnjičenom, ali moramo da prikupimo još informacija o njegovom kretanju u danima prije i poslije otimce djevojčice", saopćili su iz policije.

Zna se da je osumnjičeni viđen u rizortu gdje je djevojčica nestala sat vremena prije nego što je posljednji put viđena. Tada je osumnjičeni navodno vodio telefonski razgovor na svom mobilnom koji je trajao oko 30 minuta. Poziv je na njegov portugalski broj stigao sa drugog portugalskog broja.

Osumnjičeni je navodno živio u staroj kući koja se nalazi na brdu nedaleko od plaže na kojoj se Medelein igrala sa svojom porodicom tokom ljetovanja 2007. godine. Jedan utabani put spuštao se sa brda do plaže.

Kuća u kojoj je živio - undefined

Foto: Agencije: Kuća u kojoj je živio

Navedeno je da je osumnjičeni iznenada napustio tu kuću, koju je iznajmljivao, i to godinu dana prije nestanka djevojčice, ali se vjeruje da se preselio u nov objekat koji se nalazi u neposrednoj blizini stare kuće.

Neprijatan prizor

Njegove tadašnje komšije ispričale su da je uvijek bio nervozan i bijesan. Uvijek je vozio brzo putem do kuće, a onda je jednog dana 2006. godine samo nestao bez riječi. Navodno nije ni platio sve kirije. 

Kuća u kojoj je živio - undefined

Foto: Agencije: Kuća u kojoj je živio

Vlasnik kuće je zatekao neprijatan prizor. Unutra je sve bilo štrokavo i razlupano. Svuda okolo su ležali razbijeni dijelovi nečega što je ličilo na kompjutere. U jednoj kesi za đubre pronađene su perike i "egzotična" odjeća. 

Portugalska i njemačka policija nude nagradu od 20.000 funti onom ko pruži informacije koje bi mogle da dokažu da je Nijemac odgovoran za nestanak djevojčice.

Policija je objavila detalje o broju telefona osumnjičenog i o broju telefona osobe koja je s njim razgovarala u noći kada je Medelein nestala, navodeći da bi to moglo da bude presudno za istragu. Pozvali su i osobu koja je razgovarala sa osumnjičenim da se javi policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije