Sjajne vijesti / Odobrena još jedna lokacija za proizvodnju Jannsen vakcine

08. 10. 2021. u 12:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

EMA-in odbor za lijekove (CHMP) odobrio je i dodatnu lokaciju za proizvodnju nove vakcine protiv infekcije COVID-19 - Janssen (Johnson&Johnson), koju je razvila kompanija Janssen-Cilag International NV.

Na lokaciji koja se nalazi u West Pointu u Pensylvaniji u Sjedinjenim Državama i kojom upravlja Merck Sharp & Dohme Corp, proizvodiće se ove vakcine.

Očekuje se da će ova lokacija podržati kontinuiranu isporuku vakcine Janssen protiv COVID-19 u Evropskoj uniji.

Za ovu preporuku nije potrebna odluka Evropske komisije, pa lokacija može odmah postati operativna, stoji u saopštenju na siteu EMA.

EMA je u stalnom dijalogu sa svim nosiocima odobrenja za stavljanje u promet vakcina protiv koronavirusa u nastojanju da prošire svoje proizvodne kapacitete za snabijdevanje vakcinama.

Agencija pruža smjernice i savjete o dokazima koji su potrebni za podršku i ubrzanje prijava za dodavanje novih lokacija ili povećanje kapaciteta postojećih mjesta za proizvodnju visokokvalitetnih vakcina protiv infekcije COVID-19.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)