Nervozni Trump potpuno van kontrole: Savjetnici ga preklinju da se smiri, ali on ne staje

9
Radiosarajevo.ba
Nervozni Trump potpuno van kontrole: Savjetnici ga preklinju da se smiri, ali on ne staje
Foto: Fox News / Donald Trump

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump loše je raspoložen pa je posljednjih tjedana više puta u privatnim razgovorima demokratsku protukandidatkinju Kamalu Harris nazvao kučkom (bitch), objavio je The New York Times.

Njegovi saradnici to negiraju. Donald Trump se i ranije ružno izražavao o potpredsjednici SAD-a, kao i o nekadašnjoj demokratskoj kandidatkinji Hillary Clinton: nazvao ih je gadurama.

Njegov stav o ženama naširoko je poznat najmanje od 2016. godine, kad je objavljen snimak na kojoj govori kako žene grabi za onu stvar.

Napad na igralištu u BiH: Povrijeđena dva 19-godišnjaka i 15-godišnjak

Napad na igralištu u BiH: Povrijeđena dva 19-godišnjaka i 15-godišnjak

Suparnicu za republikansku nominaciju Carly Fiorinu 2015. vrijeđao je zbog izgleda. Autoricu E. Jean Caroll, koja ga je tužila za silovanje u kabini robne kuće, nazvao je luđakinjom, prenosi Jutarnji list.

Trumpovi savjetnici, u povjerljivim razgovorima s novinarima, priznat će da je njegov mizogini jezik duboko problematičan. Sve više republikanaca traži da prestane vrijeđati Kamalu Harris, i da se općenito suzdrži od vrijeđanja. Takva retorika u prošloj kampanji otjerala je mnogo birača, pa traže da se drži tema ekonomije i migracija.

Posebno je nervozan otkako ankete pokazuju da Kamala Harris vodi u više država za koje se očekuje da će odlučiti izbore 5. novembra.

"Čuo sam da je gadna osoba", rekao je Trump za svoju političku suparnicu u telefonskom razgovoru za emisiju "Fox & Friends".

Joe Biden upozorio Iran: Ne napadajte Izrael

Joe Biden upozorio Iran: Ne napadajte Izrael

Neki dan objavljeno je kako je u kampanji skupljanja novca od donatora optužio Kamalu Harris da želi zabraniti Božić.

Prvo je ustvrdio da je pobijedio Joea Bidena, "najgoreg predsjednika u povijesti naše zemlje" ali su se demokrati odlučili da im on neće biti kandidat "pa su izveli državni udar".

Sad imamo Kamalu, i ona će "propasti jer ona želi otvorene granice i ne želi sretan Božić. Upravo sam danas čuo da je ona velika obožavateljica borbe protiv Božića. Ne, imat ćemo sretan Božić, kao što smo ga izborili za sve prije sedam godina - vratili smo ga, bilo je velikih problema, ali smo ga izborili natrag", ustvrdio je Trump u videosnimci objavljenoj 11. augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije