"Nasmij se": Trump opomenuo Melaniju pred snimateljima, evo kako je reagirala

Radiosarajevo.ba
"Nasmij se": Trump opomenuo Melaniju pred snimateljima, evo kako je reagirala
PrtScr / Donald Trump

Predsjednik Donald Trump je, čini se, rekao svojoj supruzi Melaniji da se nasmiješi fotografima tokom njihovog posjeta nacionalnom spomeniku Svetom Ivanu Pavlu drugom, na što je ona jedva usne razvukla u kiseli smiješak, piše Independent.

Snimka je nastala u utorak, dan nakon što je Ameriku zgrozilo još jedno problematično Trumpovo fotografiranje – ono s Biblijom u rukama ispred Episkopalne crkve Svetog Ivana.

Kako se vidi na novoj snimci, Trump je primijetio da se Melania ne smiješi, te joj je uputio nekoliko riječi nakon čega se ona blago nasmiješila. Nakon fotografiranja, predsjednički je par brzo napustio spomen-područje.

Podsjećanja radi, ovo je već drugi put u samo dva dana da je Trump iskoristio neko svetište kao pozadinu za fotografiranje i slanje političke poruke, što je naišlo na osudu vjerskih vođa.

Dan ranije, policija je suzavcem rastjerala mirne prosvjednike – među kojima je bilo i svećenika – kako bi oslobodila Trumpu put od Bijele kuće do Episkopalne crkve Svetog Ivana, pred kojom se onda predsjednik slikao s Biblijom u rukama.

"Uznemirujuće je i neshvatljivo da bi bilo koja vjerska ustanova dopustila sebi da bude tako grozno zloupotrijebljena i izmanipulirana na način koji je u potpunoj suprotnosti sa svim religijskim principima, što nas navodi da stanemo u obranu prava svih ljudi, pa čak i onih s kojima se možda ne slažemo", kazao je nakon skandaloznog fotografiranja nadbiskup Wilton Gregory, najviše pozicionirali afro-američki biskup u zemlji.

Biskupi zaduženi za crkvu Svetog Ivana kasnije su rekli da nisu znali da će Trump doći i ondje se slikati. Inače, dvadesetak svećenika i volontera bili su ispred Bijele kuće i dijelili prosvjednicima vodu i grickalice kad je ih je policija grubo i uz suzavac rastjerala kako bi očisltila Trumpu put.

"Sveto mjesto pretvorili su u bojište", kazala je Gini Gerbasi, iz obližnje crkve u Georgetownu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije