Oštra poruka Trumpu u emisiji Christiane Amanpour: Začepite usta

Radiosarajevo.ba
Oštra poruka Trumpu u emisiji Christiane Amanpour: Začepite usta
Print Screen / Amanpour i Acaveda

Slavna novinarka Christiane Amanpour ugostila je u svojoj emisiji na CNN-u šefa policije Houstonea Arta Acaveda koji je poslao oštru poruku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država, Donaldu Trumpu.

"Dozvolite da to kažem predsjedniku SAD, u ime šefova policije ove zemlje. Molim vas, ako nemate nešto konstruktivno za reći, začepite usta", poručio je Acaveda.

On je dodao da je SAD još uvijek zemlja u kojoj je previše izgovora, gdje se tolerira osrednjost i zloupotrebu policije.

"Nema opravdanja da policajac stavlja koljeno i drži za vrat muškarca koji poziva na milost i poziva svoju mamu. Za to nema izgovora ... Mi smo uz porodicu Floyd. Stajat ćemo s njima i marširati dok ne dobiju pravdu", poručio je između ostalog Acaveda.

Podsjetimo, smrti Georga Floyda tokom hapšenja izazvala je proteste širom Amerike, a Trump je pozivao vojsku i policiju da upotrijebe represivne metode protiv demonstranata koje je nazivao nasilnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije