Biden: Trump pretvorio zemlju u bojno polje

Radiosarajevo.ba
Biden: Trump pretvorio zemlju u bojno polje
Foto: EPA-EFE / Joe Biden

Kandidat demokrata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden optužio je predsjednika Donalda Trumpa da je zemlju pretvorio "u bojno polje" i obećao da će sve učiniti kako bi "iscijelio rasističke rane" ukoliko pobijedi na izborima zakazanim u novembru. 

"Smrt Afroamerikanca Georgea Floyda prije sedam dana u Minneapolisu predstavlja elektrošok za našu zemlju i sve nas", rekao je Biden.

Biden je već u nekoliko navrata osudio nasilje, ali je danas naveo da je "Trump pretvorio zemlju u bojno polje podijeljeno starim ogorčenjima i novim strahovima".

"On vjeruje da će mu podjele pomoći da pobijedi na predsjedničkim izborima", naveo je demokrata Biden koji prema anketama prednjači u odnosu na Trumpa.

Rekao je da ne želi da manipuliše strahom i podjelom. 

"Neću da produbiti žar mržnje, već ću tražiti da iscijelim rasističke rane koje ugrožavaju našu zemlju toliko dugo, a ne da ih koristim u političke svrhe", rekao je Biden. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije