Melania Trump u Saudijskoj Arabiji bez tradicionalne marame

Anadolija
Melania Trump u Saudijskoj Arabiji bez tradicionalne marame
/ Donald i Melania Trump u SAudijskoj Arabiji; Foto: Anadolija
Odluka supruge američkog predsjednika Donalda Trumpa, Melanie Trump, da ne nosi tradicionalnu maramu tokom njihove zvanične posjete Saudijskoj Arabiji uzrokovala je niz komentara na društvenim mrežama
 
Ali ova njena odluka ne kosi se sa običajem koji dozvoljava suprugama visokopozicioniranih stranih gostiju u Saudijskoj Arabiji da ne nose trdicionalnu maramu. 
 
Britanska premijerka Theresa May i njemačka kancelarka Angela Merkel također su izbjegle nošenje marame za vrijeme njihovih posjeta toj zemlji ove godine, što govori da je uobičajeno da visokopozicionirane gošće iz inostranstva mogu preskočiti nošenje marame u zemlji u kojoj je crna odora propis koji moraju poštovati Saudijke.   

Aktuelni američki predsjednik Trump, kako piše Associated Press, ranije je kritikovao bivšu prvu damu SAD-a Michelle Obama jer nije nosila maramu kad je bila u pratnji svog supruga, bivšeg predsjednika Baracka Obame, za vrijeme njegove posjete Saudijskoj Arabiji u januaru 2015. 

Posjeta Saudijskoj Arabiji je prva inostrana posjeta Donalda Trumpa otkako je stupio na dužnost američkog predsjednika. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije