Koronavirus: Uznemirujući snimci iz Irana podsjećaju na početak epidemije u Wuhanu

Radiosarajevo.ba
Koronavirus: Uznemirujući snimci iz Irana podsjećaju na početak epidemije u Wuhanu
PrtScr / S jednog od snimaka

Zaraženih: 96.644
Umrlih: 3.308
Oporavljenih: 53.953

Svjetski mediji objavili su potresne snimke, navodno nastale u mrtvačnici u Qomu, iranskom svetom gradu, u kojem je trenutno žarište epidemije koronavirusa.

Inače, u Iranu je 3,513 zaraženih (591 novih slučajeva), 107 je preminulo (15 novih preminulih), dok se oporavilo 739 osoba. No, ukoliko su snimci koji su objavljeni autentični - perzijski BBC ih je također objavio - preminulih je sigurno više, tvrde reporteri. 

Prvi video je objavila reporterka i profesorica na Univerzitetu George Washington Joyce Karam. Jedan od snimaka ima i titl na engleskom:

Tyler Durden sa Zerohedgea prvi je objavio video, u utorak, napomenuvši da je do tog dana bilo 2.336 zaraženih i 77 mrtvih, uključujući 23 člana Parlamenta Irana koji su oboljeli.

Durden piše da sve ovo sugerira da ima mnogo više i zaraženih i preminulih, te je, navodi on, "moguće da i Iran skriva pravu sliku koronavirusa u ovoj državi".

Također, snimci koji je BBC objavio prikazuju i zdravstvene radnike kako u zaštitnoj opremi sahranjuju preminule, ali i pripreme za masovne grobnice...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije