Koronavirus odnio 26 života: Zaražena potpredsjednica države, nema džuma-namaza

Anadolija
Koronavirus odnio 26 života: Zaražena potpredsjednica države, nema džuma-namaza
Foto: Anadolija / Masoumeh Ebtekar

Sutra u Teheranu, zbog epidemije koronavirusa, neće biti klanjan džuma-namaz. U saopćenju Centra za organiziranje džuma-namaza u Teheranu, navodi se kako je nadležna komisija usvojila odluku da ove sedmice u Teheranu ne bude klanjan džuma-namaz.

Ministar zdravstva Irana Saeed Namaki jučer je saopćio kako u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, džuma-namaz neće biti klanjan na područjima na kojima je zaraza raširena.

Nešto ranije je objavljeno da je potpredsjednica Irana Masoumeh Ebtekar zaražena potencijalno smrtonosnim korona virusom.

Savjetnica u uredu potpredsjednice Irana Fariba Ibtihaj kazala je za Iransku novinsku agenciju (IRNA) da je Ebtekar jučer bila pozitivna na testu na korona virus.

“Potpredsjednica Ebtekar je na kućnom liječenju, a zbog mjera predostrožnosti svi u njenom kabinetu smo podvrgnuti testiranju na korona virus i u subotu očekujemo nalaze“, kazala je Ibrihaj.

U Iranu je od posljedica zaraze korona virusom preminulo najmanje 26 osoba, a iz Ministarstva zdravstva te zemlje saopćeno je da je tim virusom zaraženo 245 Iranaca.

Među zaraženim su i zamjenik ministra zdravstva Iraj Harirchi, parlamentarni zastupnik Mahmoud Sadqi i šef parlamentarne komisije za nacionalnu sigurnost i vanjske poslove Mojteba Zannour.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije