Joe Biden oštro kritikovao Zelenskog: "Nisi htio slušati"

7
Radiosarajevo.ba
Joe Biden oštro kritikovao Zelenskog: "Nisi htio slušati"
Foto: EPA / Joe Biden, predsjednik SAD

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u petak da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski "nije htio čuti" američka upozorenja uoči invazije Rusije na njegovu zemlju.

"Mnogi su mislili da pretjerujem kada sam govorio o ruskom napadu na Ukrajinu, prije nego je počeo", rekao je Biden na prijemu u Los Angelesu, na kojem su se skupljala sredstva za Demokratsku stranku.

"Ali znao sam da imamo informacije u tom smislu. Govorio sam da će Putin preći granicu. Nije bilo sumnje, ali Zelenski nije htio čuti", rekao je Biden novinarima.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Sjedinjene Države počele su upozoravati o pripremama za invaziju na Ukrajinu puno prije nego je ruski predsjednik 24. februara objavio "posebnu operaciju", piše France presse.

Ta upozorenja izazvala su nevjericu pa čak i kritike kod nekih europskih saveznika, koji su tada smatrali da su Sjedinjene Države pretjeruju.

Inače, danas je 108. dan ruske invazije. Pregovori se čine tako dalekim dok je situacija na frontu izuzetno teška budući da ruski agresor bilježi uspjehe u proteklim danima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije