Izrael ponovo otvara granice za male grupe stranih turista

0
Radiosarajevo.ba
Izrael ponovo otvara granice za male grupe stranih turista
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Izrael/Ilustracija

Izrael je danas ponovo otvorio svoje granice za strane turiste nakon pada broja zaraženih od COVID-19, s tim da je naglašeno da će trebati vremena da posjetitelji počnu pristizati kako bi se oživjla turistička industrija.

Ublažavajući ograničenja koronavirusa, vlada je nastavila s planom da započne puštati male grupe turista iz zemalja koje koriste vakcine koje je odobrila, prenosi Reuters.

Strane aviokompanije također nastavljaju letove koje su obustavile kada su palestinski militanti ovog mjeseca započeli raketne napade na Izrael. Prekid vatre sada je zaustavio borbe, pomažući vladi da ispuni nedjeljni ciljni datum za početak plana. 

Međutim, registracija za plan Ministarstva turizma otvorena je tek prošle sedmice, pa će broj posjetitelja u početku biti ograničen.

"Teško da će prve grupe stići prije početka juna," rekla je glasnogovornica Ministarstva turizma.

Turizam je u 2019. godini zabilježio rekordnih 4,55 miliona posjetilaca, doprinoseći izraelskoj ekonomiji 23 milijarde šekela (7,1 milijardu dolara), uglavnom putem malih i srednjih preduzeća.

U okviru pilot programa koji će se nastaviti do 15. juna, Izrael je dao zeleno svjetlo posjetama 20 grupa između 5 i 30 turista iz zemalja, uključujući Sjedinjene Države, Britaniju i Njemačku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije