Izbili neredi u Parizu nakon finala Lige prvaka, uhapšene 83 osobe

Anadolija
Izbili neredi u Parizu nakon finala Lige prvaka, uhapšene 83 osobe
Foto: Anadolija / Neredi u Parizu

Nezadovoljni navijači Paris Saint-Germaina, koji je sinoć ostao bez naslova pobjednika Lige prvaka nakon što su fudbaleri Bayern Munchena bili uspješniji i izvojevali pobjedu rezultatom 1:0, pravili su incidente koji su trajali do ranih jutarnjih sati u Parizu, javlja Anadolu Agency.

Oko 5.000 navijača PSG-a okupilo se pred utakmicu, koja je odigrana u glavnom gradu Portugala Lisabonu, na pariskom Parku prinčeva kako bi putem velikog ekrana pratili utakmicu finala Lige prvaka.

No, nakon što je njihov klub izgubio od Bayerna iz Munchena, došlo je do nereda i sukoba u blizini Jelisejskih polja tokom kojih su razbijena stakla na nekolicini vozila i prodavnica. Neredi su trajali do ranog jutra, kad su navijači zapalili i nekoliko automobila i sukobili se s policijom.

Policija je koristila suzavac kako bi razbila nerede i privela izgrednike. Saopćeno je kako su tokom noći uhapšene 83 osobe.

Utakmica finala Lige prvaka odigrana na na lisabonskom stadionu Estadio Sport Lisboa e Benfica. Bayern je izvojevao pobjedu golom Francuza Kingsleyja Comana u 59. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije