Svemirsko finale u Lisabonu: Magija Comana za pobjedu Bayerna protiv PSG-a

Radiosarajevo.ba
Svemirsko finale u Lisabonu: Magija Comana za pobjedu Bayerna protiv PSG-a
Foto: EPA-EFE / Gol Comana u 59. minuti za 1:0 za Bayern

Svemirski nogomet pokazali su večeras francuski Paris Saint Germain i njemački Bayern Munchen u finalu Lige prvaka.

Ništa manje se nije ni očekivalo nakon dugo čekanja da se stavi tačka na sezonu 2019/20 u najjačem nogometnom takmičenju. Ova dva tima pokazala su da jesu najbolje što trenutno Evropa može da ponudi.

No, pobjednik je mogao biti samo jedan. A to je Bayern Munchen! Njemački tim slavio je sa 1:0 protiv Francuza za šestu titulu u ovom takmičenju.

Na terenu u Lisabonu večeras je sve prštalo.

Prvo poluvrijeme

Ako je nešto posebno impresioniralo, to je onda tempo u oba poluvremena

Prvu veliku šansu u meču imao je Neymar u 17. minuti. Udarac je bio upućen prema donjem desnom kutu, ali Manuel Neuer se odlično bacio da bi ga spriječio. 

Nakon njega, priliku da promijeni rezultat na suprotnoj strani imao je Robert Lewandowski. Poljak je pratio dugu loptu sa boka i pucao s otprilike 11 metara, ali je pogodio lijevu stativu.

Imala su oba tima velikih prilika u prvom poluvremenu da postignu pogodak, ali mreže su mirovale u prvih 45. minuta.

Bavaraci su u prvom poluvremenu doživjeli i peh. Jerome Boateng se povrijedio u 28. minuti i nije mogao  nastaviti igru. Njega je zamijenio Niklas Sule.

Drugo poluvrijeme

I drugo poluvrijeme počelo je jako. Oba tima su igrala vrhunsku utakmicu, imala izgledne prilike.

A onda se u 59. minuta zatresla i mrežaza potpuni sepktakl na ovom meču.

Joshua Kimmich je poslao prelijep centaršut u šestnaesterac, gdje se Kingsley Coman podigao kako bi glavom poslao loptu u donji desni kut pokraj golmana za veliko slavlje Bayerna.

Nakon toga, oba tima su zadržala visok tempo igre. Napadalo se na obje strane, zvijezde njemačkog i francuskog tima su pokazale šta znači boriti se za trofej Lige prvaka do zadnjeg trenutka.

Na kraju, zasluženo su slavili Bavarci.

Bayern je večeras postao i jedina ekipa u historiji sa svim pobjedama u jednoj sezoni Lige prvaka. Ostvarili su ih 11 ukupno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije