Uoči velikog finala LP: Igrači Bayerna na tržištu skuplji od fudbalera PSG-a

Anadolija
Uoči velikog finala LP: Igrači Bayerna na tržištu skuplji od fudbalera PSG-a

Na tačno 1,65 milijardi eura je procijenjena tržišna vrijednost igrača njemačkog Bayerna iz Munchena i francuskog Paris Saint-Germaina (PSG), ekipa koje će se sastati u ovogodišnjem finalu Lige prvaka.

Prema podacima njemačke stranice "Transfermarkt", procijenjena tržišna vrijednost PSG-a iznosi 801,45 miliona, a Bayerna 848,55 miliona eura. Doduše, Transfermarkt navodi da Bayern vrijedi 928,55 miliona eura, no portal je već uračunao i Leroya Sanea koji je potpisao za bavarski klub ali će igrati tek od naredne sezone.  

Najskuplja dva igrača Bayerna su Joshua Kimmich koji vrijedi 75 miliona, odnosno Serge Gnabry čija tržišna vrijednost iznosi 72 miliona eura. Istovremeno, najjeftiniji igrači Bayerna su Fiete Arp koji vrijedi dva miliona, Oliver Batista Meier 1,5 milion i Ron-Thorben Hoffmann 250.000 eura.

Najskuplji igrači PSG-a su Francuz Kylian Mbappe koji vrijedi 180 miliona te Brazilac Neymar koji na tržištu trenutno vrijedi 128 miliona eura. Najjeftiniji igrači francuskog kluba su Kays Ruiz-Atil čija tržišna vrijednost iznosi 250.000, Denis Franchi isto toliko te Garissone Innocent koji vrijedi 150.000 eura.

Finale PSG-a i Bayerna igra se sutra navečer u 21 sat na stadionu "Luz" u portugalskom Lisabonu. Utakmicu koja će se zbog pandemije koronavirusa igrati pred praznim tribinama sudit će italijanski sudija Daniele Orsato.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije