Hrvatski novinari evakuisani iz Kijeva: Svako sam procjenjuje o svojoj sudbini

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatski novinari evakuisani iz Kijeva:  Svako sam procjenjuje o svojoj sudbini
Foto: Twitter/Ana Mlinarić / Evakuacija novinara iz Kijeva

Ruska invazija na Ukrajinu počela je jučer, a diljem zemlje od tada traju sukobi. Velika bitka vodi se za Kijev, glavni i najveći grad Ukrajine, a u njemu se nalazi i reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo koji se cijeli dan javlja od tamo.

Drugi dan ruske invazije na Ukrajinu je započeo noćnim napadom na Kijev kada su ispaljeni krstareći ili balistički projektili, a ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova saopćilo je da je oborilo ruski avion iznad Kijeva.

''Napeta je i besana noć iza nas. Tokom cijele noći odjekivale su eksplozije, oko jutra zvučale su sve bliže. Prema informacijama koje imamo, i dalje se vode najveće bitke oko aerodroma'', kazao je Čorkalo i dodao da su upravo u kombiju, i da se voze prema Poljskoj.

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

''Bit će nam potrebno devet sati. Situacija je naoko normalna, ali ništa nije normalno zapravo. Kraj benzinske je duga kolona'', javio je Čorkalo u izvanrednim vijestima Nove TV.

Također je rekao da svi strahuju da će danas doći do otvorenijeg napada.

"Ne znamo na što ćemo naići na samom izlazu iz Kijeva. Nekima je trebalo 15 sati da dođu do granice s Poljskom. Sve što se planiralo - pada u vodu, svako sam procijenjuje o svojoj sudbini'', zaključio je Čorkalo.

Jutros je javio da iznad Kijeva još uvijek odjekuju eksplozije te da su novinari prebačeni u sklonište na zahtjev osoblja hotela u kojem se nalaze, piše Nova TV.

Na Twitteru se oglasila i reporterka N1 televizije Ana Mlinarić, koja je objavila kratki video na kojem se vidi kako naše reporterske ekipe napuštaju Kijev.

"Tri hrvatske novinarske ekipe napustaju Kijev. Nova, RTL i mi. Mnogi Ukrajinci su ostali, a ruske snage prije koji sat usle u predgrade grada. Na tu su mi vijest tata i kćer jutros u skloništu rekli - "danas je za Kijev dan odluke, danas ćemo znati", Sretno dobri ljudi", napisala je Mlinarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije