Harry i Meghan u tajnosti dostavljali hranu bolesnim sugrađanima

Radiosarajevo.ba
Harry i Meghan u tajnosti dostavljali hranu bolesnim sugrađanima
Instagram / Princ Harry i Meghan Markle

Princ Harry i Meghan Markle napustili su svoje kraljevske uloge i preselili u Los Angeles, i ne izlažu se javnosti.

Čak su uspjeli u tajnosti dostaviti obroke za građane Los Angelesa kojima je pomoć potrebna tokom pandemije novog soja koronavirusa.

Par je volontirao kroz projekat Angel Food, neprofitnu organizaciju u Los Angelesu koja priprema i isporučuje medicinski prilagođene obroke hronično bolesnim osobama.

„Baza klijenata dobrotvorne organizacije, uglavnom ljudi koji su previše bolesni da bi napustili svoje domove radi kupovine hrane, brzo je narasla tokom pandemije koronavirusa, a količina poziva - i do 70 na dan - za pomoć je preplavila dostavljače“, kazao je izvršni direktor Projekta Angel Food Richard Ayoub za CNN.

I tu su „upali“ Harry i Meghan. Ayoub je rekao da se par javio da će dva puta sedmično, uključujući i na Uskršnju nedjelju, dostaviti hranu.

Jedan od klijenata neprofitne organizacije rekao je Ayoubu da nije shvatio ko im je dostavljao hranu dok par nije otišao.

„Bili su obučeni tako ležerno - to nije način na koji očekujete da ih vidite. Ne očekujete ih na vratima“, dodao je Ayoub.

Ayoub je kazao da ne zna hoće li se ili kada će se Harry i Meghan vratiti, ali da su dobrodošli kad god to požele.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije