Trump upozorio Harry i Meghan: "SAD neće plaćati vaše osiguranje"

Radiosarajevo.ba
Trump upozorio Harry i Meghan: "SAD neće plaćati vaše osiguranje"
Foto: EPA-EFE / Meghan i Harry ne planiraju tražiti pomoć SAD

Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan ne planiraju tražiti od američke vlade pomoć u pokrivanju troškova svog osiguranja, saopćila je njihova glasnogovornica.

Harry i Meghan svojom su objavom reagirali na tweet američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je ranije u nedjelju na Twitteru napisao da SAD neće plaćati njihovu zaštitu ako se presele u tu zemlju.

Harry (35) i Meghan (38) u januaru su objavili odluku o povlačenju s kraljevskih dužnosti te su se, prema medijskim izvještajima, nedavno preselili iz Vancouvera u Los Angeles.

"Sada su napustili Kanadu i preselili se u Sjedinjene Države, ali SAD neće plaćati za njihovo osiguranje. Neka sami plate!" napisao je Trump u tweetu, javlja Hina, prenosi Index.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ne planiraju tražiti od američke vlade zaštitu. Već je napravljen aranžman za privatno financiranu zaštitu", saopćila je glasnogovornica britanskog para.

Harry i Meghan posljednjih su mjeseci sa svojim sinom Archiejem živjeli na otoku Vancouveru u Kanadi.

Meghan Markle je odrasla u području Los Angelesa, gdje njezina majka Doria još uvijek živi. Kanada je prošli mjesec saopćila da Meghan i Harry neće više imati osiguranu zaštitu u toj zemlji nakon što prestanu biti članovi britanske kraljevske porodice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije