Frustrira ga što je koronavirus i dalje top tema: Trump će otpustiti Faucija?

2
Anadolija
Frustrira ga što je koronavirus i dalje top tema: Trump će otpustiti Faucija?
Foto: EPA-EFE / Trump i Fauci

Američki predsjednik Donald Trump sugerisao je da će otpustiti glavnog nacionalnog stručnjaka za zarazne bolesti nakon izbora u utorak, jer ga frustrira što je koronavirus i dalje top tema u vijestima zbog novog skoka broja oboljelih od COVID-19. 

Pred okupljenim pristalicama nešto nakon ponoći u Opa-locki na Floridi, Trump je sugerisao da će koronavirus dobiti manje prostora u vijestima nakon izbornog dana. To je podstaklo dio okupljenih da skandiraju “Otkaz Fauciju“, prizivajući tako odlazak doktora Anthonyja Faucija, jednog od ključnih ljudi Radne grupe Trumpove administracije za borbu protiv pandemije koronavirusa.

“Nemojte nikome reći, ali dopustite mi da sačekam malo nakon izbora“, odgovorio je Trump okupljenima.

Prethodno je izrazio zabrinutost zbog političkog “povratnog udarca“ u slučaju uklanjanja popularnog i cijenjenog doktora dan prije izbora. Dodao je da cijeni “savjete“ okupljenih pristalica.

Fauci je otvoreno kazao da je Trump ignorisao njegov savjete u cilju suzbijanja koronvirusa, rekavši da s predsjednikom nije razgovarao duže od mjesec dana. Također, podigao je uzbunu da naciju čeka izazovna zima ukoliko se uskoro ne učini više kako bi se usporilo širenje zarazne bolesti koja je ove godine odnijela više od 230.000 života u Sjedinjenim Američkim Državama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije