Francuska ograničava ulazak putnika iz četiri zemlje zbog COVID-a

0
AA
Francuska ograničava ulazak putnika iz četiri zemlje zbog COVID-a
EPA / Francuska

Francuska nameće ograničenja ulaska putnicima iz četiri zemlje - Argentine, Čilea, Južnoafričke Republike i Brazila, u nadi da će izbjeći novu varijantu koronavirusa, objavila je vlada.

Ograničenja uključuju obavezni desetodnevni karantin uz policijske provjere kako bi se osiguralo da ljudi koji dolaze u Francusku poštuju ograničenja.

Ograničenje se ne odnosi na francuske državljane i njihove porodice, građane EU i ostale koji imaju stalni dom u Francuskoj.

Francuska je prethodno obustavila sve letove iz Brazila. Suspenzija će biti ukinuta sljedeće subote, nakon 10 dana, a postepeno će biti uvedena nova ograničenja. Obustava letova za Brazil bit će ukinuta, nakon čega će uslijediti "drastične mjere" za ulazak u Francusku iz sve četiri zemlje, rekao je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian.

Četiri zemlje "su najopasnije s obzirom na broj varijanti koje postoje", rekao je Le Drian u subotu.

Dodao je da bi se mogao proširiti spisak zemalja koje podliježu strožijim graničnim provjerama.

Prema novim ograničenjima, putnici moraju navesti adresu na kojoj će biti u desetodnevnom karantinu, a policija će ih posjećivati i novčano kazniti one za koje se utvrdi da krše pravila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije