Turska / Erdogan: Nećemo imati milosti za one koji su krivi za prekomjerna poskupljenja

08. 01. 2022. u 22:33:00 Anadolija

Shares: 0

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u subotu da će poduzeti sve potrebne napore da se što prije riješi problem inflacije u zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

"Nećemo imati milosti prema onima koji smanjuju kupovnu moć naših građana prekomjernim poskupljenjima koja nisu zasnovana na ekonomskim razlozima", kazao je Erdogan u obraćanju u gradu Karaman u Turskoj povodom svečanog otvaranja više završenih infrastrukturnih projekata.

Poručio je da će turske vlasti poduzeti sve potrebne napore da što prije riješe problem inflacije.

"Otklonit ćemo poteškoće s inflacijom što je prije moguće", rekao je Erdogan te dodao:

"Razotkrićemo one koji pokušavaju da predaju zemlju gospodarima globalne politike i novca, s kojima se borimo toliko godina da zemlju spasimo od njihovih smicalica i zloupotreba".

Istakao je da neki žele izazivanjem ekonomskih poteškoća dovesti do pobune u zemlji.

"Neki žele da dođe do poremećaja u ekonomiji i da svako treba da pokrene pobunu, ali mi smo doveli našu zemlju na ovaj nivo danas borbom protiv tog podlog mentaliteta", naglasio je turski predsjednik Erdogan, te je poručio:

"Raskrinkaćemo izdaje onih koji žele da Tursku dovedu u klimu previranja i dezintegracije, a njihove namjere smo u posljednje vrijeme vidjeli u mnogim sferama života".

Podsjetio je da je Turska u protekle dvije decenije postigla veliki napredak u brojnim oblastima.

"Povećali smo blagostanje naših građana na najviši nivo u historiji Republike Turske", kazao je Erdogan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA