Erdogan sljedećeg mjeseca u Saudijskoj Arabiji

0
Fena
Erdogan sljedećeg mjeseca u Saudijskoj Arabiji
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Brojne zvanice na vječnanju

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u ponedjeljak da će sljedećeg mjeseca posjetiti Saudijsku Arabiju, čije su veze s Ankarom zategnute posljednjih godina.

Upitan o rješavanju problema u izvozu u Saudijsku Arabiju nakon što je napustio trgovinski događaj, Erdogan je rekao da će otputovati u zaljevsku državu u februaru.

"Očekuje me u februaru. Obećao sam i ja ću posjetiti Saudijsku Arabiju u februaru", rekao je on u videu objavljenom na društvenim mrežama, ne navodeći ime.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Izvoz u Saudijsku Arabiju opao je posljednjih godina zbog otežanih odnosa između ovih zemalja. Turska sada radi na popravljanju odnosa s regionalnim silama, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate, dok se njena ekonomija bori s krahom valute i rastućom inflacijom.

Ured za medije saudijske vlade nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Erdogan je tražio sastanak sa saudijskim prijestolonasljednikom princom Mohamedom bin Salmanom tokom posjete Kataru prošlog mjeseca. Sastanak tada nije održan, ali ljudi upućeni u plan kažu da bi do njega moglo doći uskoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije