Drama u avionu: Čovjek preminuo tokom leta, čeka se info - da li je imao COVID

0
Radiosarajevo.ba
Drama u avionu: Čovjek preminuo tokom leta, čeka se info - da li je imao COVID
Foto: Pixabay / United Airlines

Let američke kompanije United preusmjeren je nakon što je putnik preminuo tokom leta.

Unitedov let 591 preusmjeren je u New Orleans u ponedjeljak nakon što je muškom putniku pozlilo. Bolničari su prevezli muškarca u lokalnu bolnicu gdje je proglašen mrtvim.

Prema službenicima kompanije, supruga putnika rekla je hitnom medicinskom tehničaru da njen suprug ima simptome povezane s COVID-om.

Dužnosnici nisu potvrdili je li putnik bio pozitivan na koronavirus.

Cameron Roberts bila je putnica na letu. Za ABC je opisala haotičnu scenu u kojoj su suputnici pohrlili pomoći čovjeku u nevolji.

"Ležao je na sredini prolaza", rekao je Roberts. "Još uvijek su mu davali CPR dok smo slijetali."

Roberts i njen zaručnik rekli su da su putnici muškarcu radili kompresije prsa i usta na usta, vjerujući da pati od srčanog zastoja.

Roberts je rekla da je trenutno u karanteni i čeka rezultate COVID test.

"Žalosno je vidjeti da su, znate, izgubili člana obitelji", rekao je Roberts, "ali u isto vrijeme bilo je neodgovorno s njihove strane što su došli u avion."

Iz Uniteda su rekli da su u kontaktu s Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i da "dijele tražene informacije s agencijom kako bi mogli surađivati s lokalnim zdravstvenim službenicima, a kako bi locirali sve za koje CDC vjeruje da bi mogli biti izloženi riziku od infekcije."

United zahtijeva od svih svojih putnika da popune "Ready to fly" (Spreman za let, eng) formular prije prijave na let, koji od njih traži da navedu da nisu imali pozitivan test na COVID-19 niti su imali simptoma u posljednje dvije sedmice.

"Molimo putnike da ne putuju ako im je dijagnosticiran COVID-19 ili imaju simptome povezane s COVID-om. Ako sumnjate, najbolja opcija je testiranje", saopćio je United.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije