Qantas: Oni koji žele putovati avionom morat će se vakcinisati protiv koronavirusa

1
Radiosarajevo.ba
Qantas: Oni koji žele putovati avionom morat će se vakcinisati protiv koronavirusa
Foto: Pixabay / Qantas

Izvršni direktor aviokompanije Qantas Alan Joyce rekao je da će ljudi koji žele letjeti s njima morati dokazati da su primili vakcinu protiv koronavirusa prije nego što se ukrcaju u avion.

Šef ovog australskog avioprijevoznika također računa da će dokaz o vakcinisanju biti opći zahtjev mnogih aviokompanija kad se stvari nakon ove grozne pandemije počnu vraćati u nešto što pamtimo kao - normalno.

Joyce je ranije izjavio da se letovi neće nastaviti u obimo kao nekad sve dok ne bude dostupno sigurna vakcina za osoblje i putnike, ali je naglasio da će cjepivo postati nužnost za sve one koji žele putovati avionom.

"Razmišljamo o promjeni uslova i odredbi kako bismo rekli da ćemo za međunarodne putnike tražiti da se vakciniraju prije nego što uđu u avion", objasnio je on

Iako bi neki od "antivaksera" (protivnici vakcina, op.pr.) možda mogli pretpostaviti da mogu letjeti drugim aviokompanijama, Joyce vjeruje da će ovo pravilo primijeniti svi, ne samo Qantas.

Dodao je: "Nakon razgovora s brojnim kolegama, mislim da će to biti uobičajena stvar u drugim aviokompanijama širom svijeta."

Ako vakcina bude uspješna, Joyce je izjavio da očekuje da će se međunarodna putovanja vratiti na nešto približno normalno do kraja 2021. godine.

"Nažalost, s nivoom širenja virusa u Sjedinjenim Državama i Europi, nećemo vidjeti operacije na tim odredištima u stvarnoj snazi dok ne vidimo da vakcina radi, što je vjerojatno pred kraj 2021", objasnio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije