Bivši Trumpov savjetnik pokrenuo novu društvenu mrežu

0
Radiosarajevo.ba
Bivši Trumpov savjetnik pokrenuo novu društvenu mrežu
FOTO: Screenshot / GETTR: Nova društvena mreža

Jason Miller, bivši viši savjetnik bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, pokrenuto je društvenu platformu GETTR.  

Ipak, vodeći mediji komentarišu da nova društvena mreža nalikuje Twitteru, s kojeg je Trump doživotno izbačen, prenosi Hina.

GETTR se na Googleu i App storeu reklamira kao “nepristana društvena mreža za ljude širom svijeta”, javio je magazin Politico.

GETTR aplikacija je dostupna na Google Play Trgovini - undefined

FOTO: Screenshot: GETTR aplikacija na Google Play Trgovini

Agencija Reuters piše da je Miller mjesecima naznačivao planove Trumpovog tima o pokretanju nove društvene platforme, nakon što je bivši predsjednik blokiran na mnoštvu mjesta na internetu, a poslije 6. januara i pobune u kojoj su njegove pristaše napale Kapitol.

Međutim, Trump nema službeni račun na GETTR-u.

Miller je u razgovoru za Fox News rekao da se nada da će se Trump pridružiti platformi, no i da bivši predsjednik razmatra brojne mogućnosti.

Finansiranje platforme

Za američke medije kazao je i da Trump ne financira platformu.

Podsjećamo, bivšem američkom predsjedniku trajno je zabranjen pristup Twitteru, na Facebooku je suspendiran najmanje do 2023. godine, a na YouTubeu dok se ne utvrdi da se smanjio rizik od poticanja nasilja.

Trump, koji je nedavno ugasio kratkotrajni blog na svojoj internetskoj stranici, prošlog vikenda, uoči svog skupa u Ohiju, pridružio se video platformi Rumble. Ipak, Trumpova glasnogovornica nije odgovorila na Reutersov zahtjev za komentar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije