Donald Trump: "To što su učinile društvene mreže prava je sramota"

1
Radiosarajevo.ba
Donald Trump: "To što su učinile društvene mreže prava je sramota"
EPA / Donald Trump

Donald Trump je u srijedu nazvao "pravom sramotom" odluku društvenih mreža da privremeno zatvore njegove profile, u saopćenju objavljenom pošto je Facebookov nadzorni odbor objavio da produžuje zabranu objavljivanja poruka na Facebooku i na Instagramu koja se odnosi na bivšeg predsjednika.

“To što su učinili Facebook, Twitter i Google prava je sramota”, napisao je u saopćenju.

“Američkom predsjedniku su oduzeli slobodu govora jer se luđaci s krajnje ljevice boje istine, ali istina će ionako izaći na vidjelo, veća i snažnija nego ikad”, dodao je Trump, smjerajući na neutemeljene optužbe koje je ranije iznio u vezi s američkim predsjedničkim izborima održanim u novembru 2020, javlja Hina.

“Narod ove zemlje to neće trpjeti! Ove skupine društvenih mreža moraju platiti političku cijenu i više nikad im se ne smije dopustiti da uništavaju i kljaštre naš izborni proces”, dodao je bivši američki predsjednik.

Na istom tragu, republikanski zastupnici u Kongresu reagirali su zaprijetivši napadom na velike tehnološke kompanije ako na sljedećim parlamentarnim izborima na sredini mandata u novembru 2022. ponovo osvoje većinu.

Ako Facebook “može zabraniti pristup predsjedniku Trumpu, onda to mogu učiniti i svakom konzervativcu”, objavio je na Twitteru vođa republikanske manjine u Zastupničkom domu Kevin McCarthy. 

“Republikanska većina u Domu ograničit će moć tehnoloških orijaša nad našom riječi”, obećao je.

Facebookov Nadzorni odbor potvrdio je u srijedu suspenziju bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa s te društvene mreže, ali je Facebooku dao šest mjeseci da odredi “razmjeran odgovor” za ubuduće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije