Facebook neodlučan oko Trumpovog naloga: Konačna odluka za šest mjeseci

0
AA
Facebook neodlučan oko Trumpovog naloga: Konačna odluka za šest mjeseci
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Donald Trump

Nadzorni odbor Facebooka podržao je neodređeno suspendovanje naloga bivšeg američkog predsednika Donalda Trumpa sa te platforme zbog njegove uloge u neredima u zgradi Kapitola 6. januara ove godine.

Facebook "nije uspio da izrekne odgovarajuću kaznu", saopštio je odbor pozivajući se na zabranu izdatu 7. januara koja Trumpu ograničava objavljivanje sadržaja na Facebooku i Instagramu.

Primjećujući da uobičajene kazne socijalne platforme uključuju "uklanjanje sadržaja koji krši zakone, nametanje vremenskog ograničenja ili trajno onemogućavanje stranice i naloga", odbor je pozvao kompaniju da preispita svoju odluku.

"Odbor insistira da Facebook preispita ovaj slučaj kako bi utvrdio odgovor u skladu s pravilima koja se primjenjuju na druge korisnike njegove platforme. Facebook mora da završi pregled ovog pitanja u roku od šest mjeseci od datuma ove odluke", dodali su.

Trumpu su zabranjene i druge platforme, uključujući Twitter, zbog podsticanja nereda kod američkog Kapitola u Washingtonu u kojima je pet ljudi izgubilo život. Njegove pristalice upale su u zgradu Kapitola u pokušaju da osujete ustavom propisan postupak uoči stupanja na dužnost izabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena.

Bivši američki predsjednik nedavno je pokrenuo novi alat za komunikaciju pod nazivom "Sa stola Donalda J. Trumpa", koji sadrži video zapise i njegove izjave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije