Društvene mreže / Nakon Facebook i Twitter zabrane: Ugašena nova platforma Donalda Trumpa

03. 06. 2021. u 09:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Komunikaciona platforma Donalda Trampa trajno je ugašena, izjavio je njegov portparol za CNBC.

Platforma pod nazivom "Sa stola Donalda Dž. Trumpa" pokrenuta je prošlog mjeseca i bila je način da bivši predjsednik objavi sopstveni sadržaj, uključujući saopštenja za štampu i video zapise, navodi BBC, podsjećajući da je Trampu zabranjen pristup Facebook-u i Twitter-u nakon nereda na Capitolu.

"Sa stola Donalda Dž. Trumpa" je imao dio na zvaničnoj web stranici bivšeg predsjednika, ali je sada uklonjen, prenose Nezavisne

Portparol je putem Twittera potvrdio da je to najava povratka gospodina Trampa na društvene medije, mada nije jasno kada i kako će se to desiti.

Sajt, koji je funkcionisao kao neka vrsta bloga, imao je mogućnost objavljivanja Trampovih postova i pružao je posjetiocima opciju da objavu lajkuju i podijele je na Facebooku i Twitteru. O sopstvenoj platformi gospodina Trampa govorilo se od početka ove godine, ali nije jasno kako bi mogla izgledati.

Neki su mislili da je "Sa stola Donalda Dž. Trumpa" platforma na koju je bivši predsjednik aludirao, ali je njegov portparol u maju potvrdio da nije, rekavši: "Dodatne informacije na tom frontu imaćemo u vrlo bliskoj budućnosti", navodi BBC.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)