! / Donald Trump pokrenuo web stranicu: Veličanje vremena na vlasti

30. 03. 2021. u 10:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Donald Trump, bivši republikanski predsjednik pokrenuo je najavljivanu platformu putem koje će ostati u kontaktu sa svojim pristašama i na taj način pokazati šta je radio dok je bio na dužnosti.

45office.com na svojoj naslovnoj stranici prikazuje fotografije Trumpa s raznim osobama, uključujući njegovu suprugu Melaniju, pripadnike vojske i svjetske čelnike, koje su snimljene tokom njegova predsjedništva.

“Ured Donalda J. Trumpa predan je očuvanju veličanstvenog nasljeđa Trumpove administracije, dok istodobno promiče agendu Amerika prva”, piše u poruci na njegovoj web stranici.

Na stranici se može naći tekst od 850 riječi koji veliča njegovo vrijeme na vlasti, naglašavajući ono što je Trump često navodio kao svoja najveća postignuća, uključujući energetiku i graničnu sigurnost, osnaživanje NATO-a i drugih međunarodnih saveza te njegov odgovor na pandemiju koronavirusa. Ne spominju se skandali, korupcijske istrage, dva opoziva ili napadi na demokratske institucije koji su obilježili njegov mandat.

Nije poznato kad je web stranica postala aktivna.

Trump je zadržao značajan utjecaj u Republikanskoj stranci unatoč tome što je izgubio na izborima 2020. godine te je natuknuo moguću predsjedničku kandidaturu 2024. godine.

U intervjuu za Fox News ranije ovaj mjesec, Jason Miller, glasnogovornik Trumpove kampanje 2020. godine, rekao je da će Trump pokrenuti vlastitu društvenu mrežu unutar dva do tri mjeseca.

Trump je suspendovan s Twittera, Facebooka i drugih društvenih medija nakon napada na Kapitol 6. januara.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)