Trump: Da nisam bio predsjednik, Amerikanci ne bi primili vakcinu

0
Radiosarajevo.ba
Trump: Da nisam bio predsjednik, Amerikanci ne bi primili vakcinu
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

U pandemiji je u Sjedinjenim Američkim Državama umrlo gotovo 530.000 ljudi i prva svjetska ekonomija nazadovalo je lani za 3,5 posto, što je SAD najgora godina nakon Drugog svjetskog rata.

Bijela kuća je najavila da želi kupiti 100 miliona dodatnih doza Johnson & Johnson cjepiva, što bi udvostručilo broj doza koje su Sjedinjene Države naručile od te farmaceutske firme, piše Hina.

U videu "Ovisi o vama", bivši američki predsjednici Jimmy Carter, George W. Bush, Bill Clinton i Barack Obama su u četvrtak ujutro pozvali sve Amerikance da se cijepe.

Bivši predsjednik Donald Trump se iz svog kluba Mar-a-Lago na Floridi oglasio u sasvim drukčijem tonu.

"Nadam se da će se svi Amerikanci prisjetiti kada prime vakcine protiv covida-19, da barem 5 godina ne bi primili tu divnu injekciju da ja nisam bio predsjednik", napisao je u kratkoj poruci.

"Nadam se da će se svi sjetiti", ponovio je nakon poraza po isteku prvog mandata, ali nije isključio ponovno kandidiranje 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije